Колишня депутатка Київраді від «Самопомочі» і юристка Наталія Манойленко розповіла про історичний будинок на Микільському провулку, 7, який роками намагаються знести заради офісного центру.

Інформацією вона поділилася в інтерв’ю Kyiv.Press.

Манойленко розповідає, що на Микільскому провулку знаходиться будинок, якому більше 100 років, але свого часу він не потрапив у реєстр культурних пам’яток, або був звідти виключений. Вона говорить, що забудовник викупив будинок за символічні гроші ще 10 років тому і весь цей час намагається його знести. За її словами, активістам таки вдалося домогтися охоронного статусу для будівлі.

«Це дуже резонансна історія, були чисельні сутички, бійки з тітушками, але не зважаючи на це, КМР в червні цього року поновила договір оренди з забудовником», - каже Манойленко і додає, що деякі депутати перед виборами навіть обіцяли мешканцям Печерську зберегти цей будинок.

«Під час моєї каденції такого не було, громадськість не пускають в кулуари КМР і тишком-нишком ухвалюють ганебні рішення», - ділиться юристка і колишня депутатка Наталія Манойленко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше на znaj.ua Костянтин Яловий розповів, як легалізувати нове дерево в Києві.