У поточному 2021 році мають розпочатися реставраційні роботи перших трьох об'єктів у зоні відчуження. Відомо, що в рамках програми "Чорнобіль.Збереження" заплановано старт реновації кафе "Прип'ять", автовокзалу і однієї з покинутих 16-поверхівок.

Про це на презентації проєкту реновації повідомила Ілона Шнейдер — операційна директорка проєктного офісу.

Прип'ять, документальний кадр
Прип'ять, документальний кадр // fotocdn.net

Чорнобильську зону відчуження чекає багатомільйонна програма реновації, в рамках якої буде відновлено цілий ряд туристичних об'єктів. Тільки цього року в рамках програми "Чорнобіль.Збереження "заплановано початок реновації перших трьох об'єктів-кафе "Прип'ять", автовокзалу та однієї з покинутих 16-поверхівки.

Прип'ять, скріншот: YouTube
Прип'ять, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, буде створено кілька музеїв (зокрема, музеї на "дузі" і пам'яті ліквідатора аварії Володимира Правика) і реконструйовано КПП "Дитятки". За словами операційного директора проєктного офісу Ілони Шнейдер, на програму в 2021 році виділили 30 млн гривень.

У свою чергу, нардеп Ольга Василевська-Смаглюк попередила про майбутній повний аудит зони відчуження. Після нього може початися консервація туристичних об'єктів і розвиток промисловості в зоні.

Раніше повідомляли, Олена-Крістна Лебідь після відпочинку з коханим екс-міністром Розенко простягнула ноги: "Нарешті".

Як повідомляв Знай.uа, у Чорнобилі оселився рідкісний птах, чорний як ніч: "Уникає людей".

Знай.uа писав, рідкі монстри дісталися до Одеського узбережжя, відпочиваючі борються голими руками: алергікам не дивитися.