Унікальне озеро Вирлиця, що в Дарницькому районі столиці, ризикує бути забудованим. Активісти пригрозили столичній владі протестами.

Про це в інтерв’ю Kyiv.Press розповіла одна з засновниць руху за збереження Вирлиці Анастасія Гмирянська.

Вона каже, що проти забудовника вже відкрито кримінальне провадження за незаконне захоплення земель водного фонду. За словами Гмирянської, вони будуть добиватися через Київраду, щоб всі договори із забудовником було розірвано, а на території озера був створений заказник. Активістка переконана, що столичні депутати не усвідомлюють важливість питання і не хочуть чути киян.

«Якщо депутати Київради не будуть нас чути, то ми готові виходити на протести», - запевняє Анастасія Гмирянська.

Жінка додає, що для привернення уваги до проблеми вони планують проводити біля озера толоку, музичні вечори і навіть Форум громадянського суспільства, де можна буде послухати цікаві тематичні лекції.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше Знай.ua писало, чому у київському метро вперше закашлявся диктор.

Також Знай.ua розповідало, як у підземному переході Києва негода наробила біди.