Вперше в столичному метро закашлявся диктор, коли закінчував оголошення для пасажирів. Це виявилося соціальним перфомансом до Всесвітнього дня боротьби з раком легенів, який відзначається 1 серпня.

Про це повідомили на сторінці проекту "Roche Ukraine" у соцмережі Фейсбук.

Так, проект "Диктор, який закашлявся" за підтримки Київського метрополітену став продовженням року обізнаності про рак легені від "Рош Україна".

фото: Інформатор
фото: Інформатор

"Рак легені - один з найпоширеніших видів у світі і в Україні, але в інформаційному просторі на цю проблему не звертають уваги. Тому ми вирішили голосно заявити про неї серед звичного шуму прибуття поїздів, розмов між пасажирами і оголошень в метро"— - розповів Максим Проскуров, організатор проекту, директор департаменту розвитку системи охорони здоров'я "Roche Ukraine".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Рак легені щорічно забирає життя понад 9000 українців. Все тому, що люди ігнорують симптоми, і близько 70% пацієнтів потрапляють до лікаря на пізніх стадіях.

Для перформансу організатори проекту вибрали самі багатолюдні станції київського метро: "Вокзальну", "Лівобережну" і "Театральну".

"Кашель можна легко переплутати з ознакою інших хвороб і не надати йому значення. Деякі онкопацієнти місяцями не звертали уваги навіть на легке покашлювання, адже були впевнені, що це бронхіт, застуда або наслідок куріння", — пояснює Богдан Борисюк, завідувач відділенням пухлин легень та середостіння Національного інституту раку.

Нагадаємо, раніше У підземному переході Києва негода наробила біди, все завалено уламками і сміттям: "Бардак"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Київводоканал пояснив, як передати показання лічильника та оплатити комуналку онлайн: інструкція до особистого кабінету

Також «Знай.иа " писав, що Пляжний відпочинок в столиці: 7 кращих водойм Києва для відпочинку з сім'єю і друзями