Коли в Україні починається сезон ягід та грибів в Чорнобильську зону незаконно проникають любителі тихого полювання. Проте варто пам'ятати, що їсти їх заборонено.
Про це повідомили на фейсбук-сторінці "Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник".
Так, стало відомо, що останнім часом у зону відчуження незаконно проникають збирачі чорниць та любителі тихого полювання. Зараз співробітникам заповідника доводиться затримувати таких ягідних заробітчан цілими групами.

Фото: "Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник"
Фото: "Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник"

Пам'ятайте, що вживати ягоди чи гриби з зони відчуження заборонено, адже ​допустимі рівні вмісту радіоактивних речовин перевищено в них в рази.

"У "гарячий" сезон співробітники відділу державної охорони природно-заповідного фонду Чорнобильського заповідника затримують "ягідних" заробітчан цілими групами. Тому вкотре нагадуємо: в Заповіднику, який розташований на радіоактивно забруднених територіях, заборонено збирати, використовувати та вивозити за його межі ягоди та гриби, як, до речі, й іншу продукцію рослинництва", - сказано у повідомленні.

Фото: "Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник"
Фото: "Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник"

Варто нагадати, що вивезення "дарів лісу" із зони відчуження є протизаконним вчинком, а порушникам загрожує не лише адміністративне, а й кримінальне покарання.

Раніше повідомляли, поринув у вир Чорнобиля, а тепер – на війні: історія безстрашного військового зворушила Україну.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, біля Чорнобиля помітили рогатого красеня, що гуляє серед трави та дерев: "Родич оленя".

Знай.uа писав, у Чорнобилі Легендарні коні Пржевальського дали потомство: ось вона - свобода в чистому вигляді.