Очолив експедицію Артем Шекольян. Про це повідомляє Радіо свобода у Фейсбук

Нам було цікаво побачити саму річку, в якому вона стані, наскільки вона чиста, наскільки вона цікава, як виглядає Чорнобиль зараз із річки. Переглядав те, що ми назнімали - це просто якесь божевілля . Багато птахів, просто вражає кількість тварин, яких ти бачиш на воді.

Востаннє Артем був там ще дитиною. У 1977 році він вирушив у свій перший навчалний похід під вітрилами раом із клубом юних моряків. То був похід дитини. А зараз це мабуть було повернення у дитинство. Безперечно цікаво знову побачити цю річку.

Щоб пройти закритим маршрутом, необхідно було домовлятися із державними структурами. Подолати бюрократію допоміг досвід гідів наземних екскурсій. Просуваючись територією річки експедиція збирала дані, що допоможуть наступним ягтсменам – міряли рівень радіації та прокладали безпечний для човнів маршрут, оскільки із 1986 року річище сильно змінилося. Річки не суднохідні і перекати, які зсуваються, які мігрують. Моя навігаційна система відмовлялася видавати маршрут на більшій частині ділянки Припяті . Тому доводилось пробиратись навпомацки, дивлячись на ехолот, на воду, на береги, уявляюси собі де ямка, мілина.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Надалі Артем із командою планує пройти весь Дніпро та видати книжку – «Гід для яхтсменів по Україні», із маршрутами, цікавими локаціями та місцями для стоянок. Вона буде корисною для інших спортсменів-любителів.

Нагадаємо, "Око Полісся": у Чорнобилі випадково виявили "ідеальне" озеро

Також, Знай.uа писав Артефактів немає! В Україні хочуть посилити покарання за проникнення до зони ЧАЕС

Як раніше повідомляв Знай.uа Біля Чорнобиля помітили рогатого красеня, що гуляє серед трави та дерев: "Родич оленя"