Стало відомо про те, що в Києві планують побудувати двоярусну естакаду, яка повинна буде з'єднати два різних кінця столиці.

Така пропозиція надійшла до КМДА від Кабінету Міністрів України. Її мають побудувати над діючою гілкою залізниці, яка проходить через Київ.

Естакада, фото: скріншот з відео
Естакада, фото: скріншот з відео

Спочатку з такою пропозицією виступив президент Української транспортної корпорації з державного будівництва "Укртрансбуд" Віктор Блонський. Спочатку воно було відправлено заступнику голови офісу президента України, після чого в Кабмін.

Естакада, фото: скріншот з відео
Естакада, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Естакада повинна бути довжиною близько 25 кілометрів, і буде проходити з району метро Святошин до Дарницького мосту. Це дозволить дістатися з одного кінця столиці в інший всього за півгодини.

Естакада, фото: скріншот з відео
Естакада, фото: скріншот з відео

Кожні 5-6 кілометрів будуть передбачені виїзди і в'їзди, а також парковки.

На ділянках даної споруди будуть також встановлені сонячні батареї, і розглядається можливість використання енергії від батарей для підігріву дорожнього покриття взимку.

Загальний термін будівництва естакади-5 років, і роботи відразу будуть проходити на п'яти ділянках одночасно, що дозволити ввести перші ділянки в роботу вже через півтора року після початку будівництва.

Естакада, фото: скріншот з відео
Естакада, фото: скріншот з відео

Вартість проекту починається від 2,2 мільярдів доларів, і повернення інвестицій планується завдяки платному використанню дороги.

У компанії "Укртрансбуд" розповіли про те, що вже були проведені переговори з компаніями з таких країн як Туреччина, США, а також Китай. Вони готові фінансувати проект.

Нагадаємо, що у Києві юний зацепер "осідлав" тролейбус:"головне - в масці".

Як повідомляв портал Знай.ua , у Харкові на знеструмленій канатній дорозі застрягли мати з дитиною: рятувальники оперативно спрацювали.

Також Знай.ua писав, що у Києві водій трамвая не витримав + 47 градусів в кабіні і втратив свідомість.