Верховна рада затвердила закон про заборону продажу лікарських засобів дітям до 14 років.

У четверг, 15 липня, 341 народний депутат віддали свої голоси і прийняли закон 5122 "Про внесення змін до статті 21 Закону України "Про лікарські засоби" щодо заборони продажу ліків особам, які не досягли 14 років.

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, метою закону є встановлення заборони на продаж (реалізацію, відпуск) особам віком до 14 років, лікарських засобів аптечними закладами. У разі виникнення сумніву щодо віку покупця, відпуск лікарських засобів здійснюється при пред'явленні документа, що засвідчує його вік.

Посилаючись на пояснювальну записку закону, його прийняття "дозволить врегулювати на державному рівні ситуацію з неконтрольованим зловживанням лікарськими засобами неповнолітніми особами та сприяти зменшенню кількості випадків суїциду серед дітей та підлітків".

Аптека, фото: скріншот з відео
Аптека, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем його опублікування.

Варто нагадати, що в першому читанні підтриманий законопроект, який встановлює штрафи за продаж, в тому числі по Інтернету, і за доставку ліків дитині: 6800 - 13 600 тис.грн. При повторному порушенні протягом року - 13 600 - 23 800 тис.грн.

Раніше ми писали про те, що дівчинку закрили в палаті, що кишить сотнями "чужих": мало не зійшла з розуму.

Нагадаємо, що Українка повстала проти шкільної форми заради здоров'я онуків: "При +40 в напіввовняних штанях!".

Як повідомляв Знай.uа, армія щурів атакувала студентський гуртожиток: зжерли навіть старенькі кеди