У Житомирі почали виготовляти біопосуду та пергаментний папір, які можна їсти, з конопель.

Про це розповів біодизайнер Олег Земнухов, передає "Укрінформ".

" У бактеріальну целюлозу, що складається з суміші бактерій і грибів, я вживляю волокна і листочки конопель. З цього утворюється плівка, з якої виготовляю посуд, яка є альтернативою пластиковій. Якщо плівка товща, то її можна застосовувати як штучну шкіру", — розповів Земнухов.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Олег Земнухов розповів, що після миття такий посуд можна використовувати повторно. При цьому, як посуд, так і пергаментний папір з конопель можна їсти. Крім того, біодизайнер виготовляється з конопель взуття, Одяг, губки для миття посуду, жалюзі, халву, квас і вирощує мікрозелень.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Зараз Олег Земнухов хоче почати робити з конопель будівельні матеріали, але поки що робота на стадії експерементів.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

"Кострицю, тобто відходи після обробки стебла конопель, можна використовувати як сировину для будівельного матеріалу — коноплебетону. Коли будується каркас, його затрамбовують вапном з кострицею. Через три дні знімають обшивку - і стіна готова. Планую побудувати таким чином свою майстерню", - додав Земнухов.

Нагадаємо, раніше політика управління відходами в Києві загрожує екологічною катастрофою. Понад 13 мільйонів тонн отруйних відходів накопичилося навколо Києва на сміттєвих полігонах, що давно перевантажені і не відповідають нормам безпеки.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Україна потопає у смітті, за "чистоту" доведеться заплатити

Також "Знай.ua" писав, що Українці вимагають побудувати завод з переробки сміття, Екологія під загрозою