Для жителів української столиці з'явилися важливі новини. Місцева влада вирішила продовжити Борщагівську лінію швидкісного трамвая і реконструювати Вокзальну площу. Передбачається, що такі зміни поліпшать транспортне сполучення з центральною частиною міста.

Про це стало відомо завдяки рішенню, яке ухвалили на пленарному засіданні Київської міської ради.

Київський швидкісний трамвай, скріншот: YouTube
Київський швидкісний трамвай, скріншот: YouTube

Зокрема, дане рішення підтримали 67 київських депутатів. Як відомо, проєкт "Київська міська мобільність", реалізація якого планується за рахунок коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку, складається з подовження Борщагівської лінії швидкісного трамвая до центру Києва.

Планується побудувати близько 3,5 км трамвайної лінії по вулицях Жилянській і Саксаганського, а також провести реконструкцію вокзальної площі.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

У проєктах "Київська міська мобільність" візьме участь комунальне підприємство "Київпастранс", оскільки необхідно забезпечити мобільність і функціонування сучасного пасажирського транспорту, поліпшити пішохідну інфраструктуру, паркувальні зони, обмежити швидкість руху транспортних засобів і розвинути інфраструктуру для руху велосипедів.

У ньому передбачено зменшення навантаження на метрополітен і поліпшення екологічної ситуації.

Раніше повідомляли, у Чернівцях тролейбус "втомився" посеред дороги: залишив двері на тротуарі і зупинився "перепочити".

Як повідомляв Знай.uа, у Києві юний зацепер "осідлав" тролейбус: "Головне - в масці".

Знай.uа писав, у Києві водій трамвая не витримав +47 градусів в кабіні і втратив свідомість.