У центрі столиці вже не перший рік безхатьки облаштували собі цілодобову нічліжку з туалетом просто в підземному переході. Останнім часом немало нарікань надходить від киян, які співчувають безхатченкам і водночас не розуміють, чому саме центр Києва має потерпати від цього, передає "Рoliteka".

Звісно, серед безхатченків є люди, які опинилися на вулиці випадково через певні життєві труднощі та обставини. Благодійні фонди намагаються не залишати таких людей сам на сам зі своїми проблемами і забезпечують їх хоча б елементарним одягом та їжею.

Безхатьки, фото politeka
Безхатьки, фото politeka

Проте, останнім часом немало нарікань надходить від киян, які не розуміють, чому саме центр Києва має потерпати від стихійних туалетів та нічліжок, влаштованих людьми без постійного місця проживання. Працівники комунальних служб, що прибирають Майдан Незалежності, також скаржаться на гори сміття, які безхатченки приносять до переходів. Час від часу виникають у переході й загорання, адже більшість безпритульних, на жаль, зловживає алкоголем та цигарками.

Пересічні кияни та перехожі підтримують ініціативу допомоги нужденним, але просять це робити подалі від Майдану Незалежності.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Не було б менш шляхетно, якби годували, скажімо, трохи ближче до Вокзальної, а не в центрі, що є окрасою міста", – коментує молода дівчина.

Безхатьки, фото politeka
Безхатьки, фото politeka

Щоб змінити ситуацію, депутатка Київради від “Європейської солідарності” Людмила Ковалевська надіслала запит начальнику Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві Дмитру Шумейку з проханням вжити необхідних заходів. У документі наголошується, що особи, які буквально захопили підземний перехід, своїми діями “паплюжать майно територіальної громади Києва".

Депутатка наполягає, що відновлення правопорядку у переході – це першочергове завдання, адже асоціально налаштовані особи з сумнівною репутацією несуть загрозу життю і здоров’ю значної кількості людей.

Безхатьки, фото politeka
Безхатьки, фото politeka

"Існування такої ситуації в межах центральної частини столиці України – міста-герой Київ, що є туристичним осередком з пам’ятниками архітектури, символом незалежності, свободи та незламного духу нації, протирічить ідеалам соціальної справедливості та основоположним засадам громадянського суспільства", – підкреслює Людмила Ковалевська.

Скріншот звернення
Скріншот звернення

Скріншот звернення
Скріншот звернення

Нагадаємо, раніше у Дніпрі бездомний окупував чужу квартиру, нахабство зашкалює: "Вимітайтеся!"

Як повідомляє портал Знай у Харкові бездомний влаштував "хостел" під вікнами у городян-сморід,пляшки і "бомби" в клумбах

Також Знай писав, що львів'ян злякав бомж у лахмітті, зима на носі: "притягнув диван і купу сміття"