У Києві побільшало скульптур, які створюються художниками в рамках проекту «Шукай». Відтепер туристи точно знатимуть, де шукати серце Києва. Про це розповіли автори проекту на власній сторінці в соцмережі Facebook.

Як зазначається, нова скульптура розташувалася на стіні будинку 42 на київській вулиці Богдана Хмельницького. Невелика скульптурка стала 29-тою в проекті «Шукай».

«Це інтерактивне бронзове серце: якщо натиснути на кнопку поряд, то воно пульсує 70 разів на хвилину, як при спокійному серцебитті людини», - розповіли автори проекту.

Щоб скульптурне серце вийшло анатомічно правильним, його творця Юрія Білявського консультував кардіохірург Василь Лазоришинець, директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова.

Бронзова скульптурка присвячена знаменитому кардіохірургу Миколі Амосову, який протягом довгого часу жив в цьому будинку.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Дякую за прекрасну можливість відкривати для себе Київ з різних сторін. Обов'язково відшукаємо й цю мініатюру. Розвитку», - зичать у коментарях кияни.

«Прекрасна ідея та гарне втілення!», - зазначають містяни.

Нагадаємо, що росіянин зліпив зі снігу копію київської Батьківщини-матері, українці не оцінили: "Охолола?"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Франківську обезголовили Шевченка

Також, "Знай.uа" писав, що під Харковом бронзового Леніна пустять з молотка - "Почім кілограм Вождя?"