У Київській області мешкає незвичайний рекордсменка. Про це розповіла Лана Вєтрова на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, качку Глашу породи «сіра чубата» визнано найстарішою в Україні. Нещодавно рекордсменка відсвяткувала своє 25-річчя. Для птаха один качиний рік рівняється приблизно п’яти людським, тому вік Глаші дорівнює 125-річному для людини.

«Глашу оглянув лікар-орнітолог Геннадій Тищенко, який дав поради, як доглядати за качкою такого солідного віку. На жаль, вона вже кривенька на лапки, одне очко нічого не бачить, і зуби вже всі стесались», - розповіла Вєтрова.

Власник качки-рекордсменки – пан Ігор з Узина на Київщині. Він розводить свійських птахів та кролів, однак не їсть їх.

«За правилами реєстрації таких рекордів доказовою базою є офіційна довідка, видана фахівцем-орнітологом, яка завірена належним чином, а також два письмових свідчення очевидців, які не мають родинних зв'язків із заявником», - уточнили для скептиків у Книзі рекордів України.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«Це диво! Пану Ігорю - респект. Дякую, що ви пишете про це і реєструєте такі рекорди», «А Ігорю треба вручити нагороду «За сердечне поводження з домашніми тваринками»!», «Пропоную запропонувати Iгорю Iщенко посаду в мiнiстерствi охорони здоров'я, щоб своїм прикладом показав, як можна дбати i про лiтнix людей теж», - пишуть у коментарях.

«Взагалі, це - унікальний випадок. І я не лише про качку-рекордсменку. Я про цю сім'ю, яка мене вразила. Бо в селах взагалі у людей до тварин відношення дуже практичне - качка для того, щоб її з'їсти, свиня, щоб її заколоти, кіт для того, щоб ловив мишей, собака - щоб стеріг те все їхнє щастя. І тому це - історія не лише про рекорд, а в першу чергу - про Людей», - додають українці.

Нагадаємо, в Києві вирішили приготувати найбільшу веганську шаурму з фалафелем, яку тільки бачили в України - майже 30 метрів! Готували "гіганта" на Подолі, до роботи залучили десятки волонтерів.

Як повідомляв "Знай.ua", Клопотенко приготував легку закуску, яка під силу кожній господині: "Будемо смажити сир"

Знай.ua писав, не олів'є і шуба, а галушки, картопляники і шарпанина: Клопотенко склав гастрономічну карту України.