У громадської організації дизайнерів-волонтерів «Агенти Змін» є проєкт реконструкції Подільської набережної, на якому концентрувались, щоб зробити все швидко і не дуже дорого. Про це розповів співзасновник «Агентів Змін» і школи «Урбанина» Максим Головко ведучій Катерині Павловій у її блозі «in kyiv» на Youtube.

«Перед тим як робити проєкт набережної, «Агенти Змін» зробили велике дослідження всього Подолу, в якому придумали, куди б міг реалізуватись публічний простір Подолу. Так з’явилась концепція «Коло Подолу», яка має з’єднати три історичні гори: Замкову, Щекавицю і Хоревицю», - сказав він.

Головко розповів, що в цьому було перше завдання - зробити зручний доступ до набережної, а отже зробити доступні безпечні комфортні наземні переходи.

«Друга частина - це наситити набережну активностями, навіть якщо вони будуть тимчасовими без реконструкції, дитячі спортивні майданчики - це могли б бути місця, де можна посидіти на набережній Подолу і подивитися в затінку на неї. Тому треба озеленити набережну, тому що навіть та набережна, яка була років 50 назад - там все одно було більше дерев, ніж зараз», - повідомив він.

Головко розповів, про заключний третій етап, що потрібно зробити набережну чистою. За його словами, всі попередні рішення будуть безглуздими, якщо люди прийдуть до води і нею не можна буде користуватися, а це вже набагато масштабніше, набагато складніше завдання, бо потрібно змінювати загалом мережу і систему того, як ми користуємося річками, не лише Дніпром, а й тим, як ми управляємо водою загалом у місті

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Широчина, що спотворювати місто комерційно вигідно, і поки це вигідно - це буде тривати.

Також раніше Широчин розповідав, що зробили у нас торговий центр «Глобус» і він дуже сильно спотворив Площу Незалежності.