Київські перевізники підвищили ціни на проїзд у маршрутках після локдауну з 8 до 10 гривень, щоправда, підвищення торкнулося поки що лише 15-ти маршрутів столиці.

Подробиці розповів голова Асоціації перевізників Києва Ігор Мойсеєнко.

Мойсеєнко наголосив, що офіційно ціни на проїзд підвищили ще 3 квітня, а рішення щодо цього ухвалили ще задовго до введення локдауну в столиці. Тому кияни, ймовірно, тільки після виходу столиці із режиму жорсткого карантину помітили здорожчання проїзду.

київські маршрутки, скріншот з відео
київські маршрутки, скріншот з відео

"Вартість проїзду вирішили підвищити з 8 гривень до 10 гривень. Ні для кого не секрет, що під час дії посилених карантинних обмежень перевізники працювали собі в збиток. Наразі ми хочемо побачити, наскільки відновиться пасажиропотік після локдауну. Тому після 10 травня будемо збиратися й обговорювати, яка ціна на проїзд у маршрутках має бути надалі, адже ситуація зараз дуже критична", – підкреслив глава Асоціації перевізників.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Окрім підвищення проїзду, наразі перевізники звертаються до мера Віталія Кличка з проханням встановити регульований тариф на проїзд у маршрутному таксі.

"Влада, наприклад, встановлює фіксовану оплату проїзду – 7 гривень. А ми даємо розрахунки економічно обґрунтованого тарифу. Цю різницю між обґрунтованим і реальним тарифами влада компенсує. Так відбувається на маршрутах Київпастрансу й у всіх європейських країнах – держава дотує перевезення пасажирів. Тому, ми можемо не піднімати вартість проїзду, якщо міська влада бере в цьому участь - більше того, за таких умов можливе зменшення ціни", – резюмував Ігор Мойсеєнко.

Нагадаємо, що київські перевізники через локдауну підняли ціну на проїзд – список "золотих" маршруток.

Як повідомляв портал Знай.ua, нахабні малолітки в метро влаштували пекло мамі з малюком - "матюкалися і курили в обличчя".