У Києві ситуація з ковідом склалася непроста: кількість кисневих ліжок у столиці критично зменшується, хворих - усе більшає. Важке протікання коронавірусу погано лікується амбулаторно.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Євген Дубровський - лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4.

"Що в нас зараз на передовій? Які особливості наразі спостерігаємо? Є хороше, є і погане. Погане, звісно, що хворих дуже багато. І є важкі кисневі хворі, які без стаціонарної допомоги не мають шансів на порятунок. Але такий шанс і можливість у них є. Госпіталь, порівняно з минулим роком, набагато краще оснащений. Всі ліжка кисневі. Медикаменти в достатку. І є досвідчений персонал. Стомлений, змучений, але він знає свою роботу", - пише лікар.

Дубровський зазначив, що позитив полягає в іншому ракурсі, більш глобальному.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У нашому стаціонарі хворіють виключно ті, хто не хворів раніше. Це дуже важливо для розуміння того, що відбувається з епідемією коронавірусу в світі загалом. Ті, хто вже перехворів, міцно захищені від повторних заражень. Ніякого прибування "повторників" немає. Щоб там не писали на просторах ФБ, у нас таких хворих немає. Десь хтось хворіє, звісно, другий раз, але кількість таких хворих мізерна. І вони, мабуть, хворіють не важко. Адже в стаціонарі таких хворих я не бачу", - наголосив медик.

Нагадаємо, вакцина від коронавірусу критично діє на людей, хто в зоні ризику.

Як повідомляв Знай.uа, українців у лютому почнуть масово вакцинувати від ковіда, список щасливчиків.

Також Знай.uа писав, що бенкет під час епідемії, МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" і комп'ютерні послуги.