Маленькій дівчинці з Житомира терміново потрібна допомога небайдужих українців. Про це повідомляє «Суспільне».

Як зазначається, зараз Валерії Назаренко – лише 11 місяців. Не так давно лікарі діагностували у дитини серйозне генетичне захворювання – спінальну м'язову атрофію першого типу. Ні держава, ні місцева влада на лікування такої хвороби грошей не виділяють.

За словами матері дівчинки, визначити це захворювання під час вагітності неможливо. Перші три місяці життя крихітка розвивалася нормально, як і решта її однолітків. Однак пізніше батьки почали помічати щось дивне: дівчинка перестала махати ніжками, більше не згинала ручки – лише в ліктях. Батьки оббивали пороги лікарень ще декілька місяців, поки врешті не почули жахливий діагноз.

Медики зазначають, що це захворювання прогресує кожного дня, починаючи від народження.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"На жаль, визначити цю хворобу можливо, коли з'являються перші ознаки м'язової гіпертонії. Такі дітки народжуються гарними, красивими, але з м'язовою гіпертонією, яка прогресує з кожним днем", - наголошують в обласному медико-генетичному центрі.

Валерію чекає невтішне майбутнє - діти з таким діагнозом перестають рухатися, самостійно їсти і навіть дихати. Без лікування лише половина діток доживає до дворічного віку. Шанс врятувати дитину є, але обидва препарати, які доступні в Україні, коштують дуже дорого.

«Держава на ці препарати грошей не дає, мотивуючи тим, що це занадто дорого для наших дітей", - зазначає матір дівчинки.

Лікування може обійтися у мільйони гривень на рік. Вся надія – на добрих людей.

Раніше повідомляли, тернополяни вивалили гори голок у парку, там гуляють наші діти: "Так почався новий рік".

Як повідомляв Знай.uа, сльози не допоможуть: у Мін'юсті розповіли, як українцям уникнути дискримінації і де шукати порятунку.

Знай.uа писав, у Києві звільнений вчитель поскаржився на кричущу несправедливість: "Батько учня - мажор".