У програмі «in KYIV» ведуча Катерина Павлова розповіла про проблему київських балконів, яка наразі є дуже серйозною, стосовно вигляду столиці. Химерні надбудови заполонили весь Київ: і в центрі, і на околицях можна спостерігати «обалконення» міста.

Павлова підкреслила, що київські балкони – антисимвол столиці. Такими їх визнали ще два роки тому на відповідному конкурсі.

За словами ведучої, конкурс провела галерея «Речовий доказ», перший приз отримала робота Станіслава Волобуєва: зображення Батьківщини-Матері із балконом на обличчі. На думку журі, саме вона найкраще відображає реаліїї Києва.

«І я згодна, бо саме так себе відчуваєш, коли бачиш на фасаді будинку, особливо історичного, жахливу прибудову. А вам часто потрапляють в очі некрасиві київські балкони, чи ходите повз і не помічаєте?», - додала Павлова.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Туристи дивуються, що так можна було, а архітектори розчаровуються. Наприклад, київська дизайнерка Тетяна Чорна навіть створила колекцію прикрас у вигляді балконів.

«Про що бачу, про те й співаю. Неможливо пройти і не звернути уваги на засклені балкони, у цьому є естетика, але я в минулому архітектор, який не може з цим змиритися. Знайшла вихід, щоб спокійніше ставитися, – робити прикраси з того, на що я звертаю увагу», - зазначила Тетяна Чорна, дизайнерка прикрас.

На думку дизайнерки, таким чином, вона звертає увагу інших людей на те, на що звертає увагу сама. За її словами, у цьому є своя мальовнича естетика.

Нагадаємо Знай.ua повідомляв, що киянин показав, як супермаркети наживаються на "знижках": кожен потрапляв на цей гачок.

Раніше Знай.ua поширював, що синоптик Наталія Діденко прогнозує прихід потепління в Україну.