В Україні нараховується 1,2 мільйони людей із психічними розладами, їх стає все більше. Такі дані Мінсоцполітики наводить видання «ВВС Україна» в статті, присвяченій життю людей із психічними розладами в нашій державі.

Видання наводить історію українки, яка вчиться жити зі своїм діагнозом.

Все почалося чотири роки тому – жінка усвідомила, що не контролює більше своє життя. Існувати стало нестерпно, почалися нюхові галюцинації, депресія, спроби нашкодити собі.

Жінка побувала у фахівців трьох країн - Литви, України і Японії, проте вони так і не встановили їй конкретний діагноз, говорячи то про депресію, то про біполярні розлади, посттравматичний стресовий розлад чи межовий розлад особистості.

За словами жінки, вона проходила практику психолога в литовській лікарні, коли один із її пацієнтів зазначив, що їй саме місце в тому ж закладі. Через півроку вона дійсно опинилася там в якості хворої. Після двох госпіталізацій у Литві вона вирішила повернутися до України.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«Мій розлад став для мене синонімом ганьби, інфантильності та ментальної ліні», - зізнається вона.

В Україні вона знайшла роботу, проте звідти довелося звільнитися через нервову перенапругу. Так було й на інших місцях роботи.

«Питання свого психічного здоров'я в Україні з начальством і колегами обговорювати не намагалася», - додає жінка.

В Україні їй довелося зіштовхнутися із нерозумінням та жартами на тему «дурки», а також із лікарями, які відмовляють своїх пацієнтів від афішування діагнозу – щоб не псувати життя.

Раніше повідомляли, рихтуємо печінку після свят і "видаляємо" зайвий жирок: всього 30 днів і нове життя.

Як повідомляв Знай.uа, хлопець схуд до 37 кг заради мрії, але отримав психіатричну клініку і арешт.

Знай.uа писав, шоколад, спорт і задоволення від їжі: вчені створили універсальний рецепт легкого схуднення.