Алла Мазур, яка понад рік вела боротьбу з онкологічним захворюванням, поділилася чудовою новиною – тепер кожен українець може допомогти іншим одужати. Про це вона написала на власній сторінці у Facebook.

Насамперед, це стосується тих, хто молодше 35 років.

«Якщо вам до 35-ти - просто проведіть паличкою за щокою і відправте цей результат! Якщо більше - можна допомогти грішми. І ми разом – вирвемося із замкненого кола. І кількома простими рухами – зможемо врятувати комусь життя», - написала вона, додавши, що її ця тема дуже зачепила.

«Чи знаєте ви, друзі, що ліки від раку – носить в собі кожен із нас? Те, що може врятувати життя тисячам хворих, насамперед дітлахів, - є просто в нашій крові. Кістковий мозок! От тільки знайти кожному українському хворому того, хто підходив би - велика проблема. Навіть найрідніші не завжди з цього числа. А – знайти донора неродинного - ще донедавна було цілою проблемою! Його шукали за кордоном. Держава тратила шалені гроші. І – нічого не робила, щоб допомагати своїм – тут!», - розповіла Мазур.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Вона додала, що йдеться про створення реєстру потенційних донорів кісткового мозку. Його автор - Роман Куць, самотужки створив те, на що не спромоглася держава.

Грошима теж можна допомогти, адже кожен аналіз обходиться реєстру в 35 євро.

«Велика справа, але реєструватись можна і навіть треба і після 35-ти, якщо не буде підходящого донора молодше 35, підійде і той кому за 35-ть. Бо ж у, наприклад, 40-річної людини може бути унікальний коктель генів. Але так, оскільки кістковий мозок у +35 не першочерговий, за свій тест людині потрібно сплатити самій, а це 40 євро (1200)», - додали у коментарях до її повідомлення.

«Давно пора мати свiй банк стовбурових клiтин, враховуючи захворюваність на онкологiю серед різновікового населення, бажаючих допомогти хворiй людинi, я думаю, буде достатньо, бо нашi люди ще не втратили людянiсть та доброту. Та й дешевше коштуватиме лiкування....», - вважають українці.

Нагадаємо, Алла Мазур перемогла рак і звернулась до українців

Як повідомляв портал Знай.ua, Алла Мазур дала пораду батькам

Також Знай.ua писав, як виглядали Алла Мазур, Марічка Падалко та Лідія Таран до популярності