Майже три десятиліття тому в Києві процвітала Нова секта – Біле братство. Її унікальність в тому, що вона з'явилася цілком і повністю в Україні, швидко отримала популярність і так само швидко знайшла свій кінець. Історію скандальної секти розповіли у виданні «Мій Київ».

На початку 1990 – х років пострадянські країни, охмелілі від Свободи, в тому числі і совісті, зіткнулися з новою проблемою-появою різноманітних сект. Для цього були всі передумови і найсприятливіші умови.

Найскандальнішою стала секта ЮСМАЛОС (так вони самі себе називали), що отримала «народну назву» Біле братство за колір одягу, які воліли її члени.

Секта вірила, що новим Месією є Донецька журналістка Марина Цвігун. За легендою, вона пережила клінічну смерть, під час якої їй «повідомили», що її завдання на землі – стати Матір'ю світу. Вона отримала Ім'я Марії Деві Христос. Засновником секти став чоловік Марини-Марії - харків'янин Юрій Кривоногов, який був на 20 років старший за свою дружину. Йому відводилася роль нового Іоанна Хрестителя.

Підставою для нової релігії стали християнство, буддизм, йога і містицизм з вірою в обраність її засновників.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Членам секти багато заборонялося - спілкуватися з рідними і друзями, їсти м'ясо, дивитися телепередачі, говорити по телефону. Спали мало, весь час присвячуючи молитвам. Жили по кілька десятків людей в одній квартирі.

Адепти вірили, що людина повинна приносити себе в жертву і страждати заради загального блага. Марія Деві і її чоловік теж обіцяли постраждати, але останніми. Після смерті вони обіцяли воскреснути і створити новий світ. Всі, хто не був членом братства, повинен був загинути від страшних хвороб.

На 13 листопада 1993 року «призначили» кінець світу. За два дні до цієї дати члени секти проникли в Софійський собор і замкнулися там, чекаючи Апокаліпсису. У ЗМІ поповзли чутки про підготовку масового самоспалення.

Міліція взяла храм штурмом, адептів і засновників секти заарештували. Марія Деві отримала чотири роки в'язниці, її чоловік-шість років за гратами. Ще перебуваючи під слідством, подружжя посварилися і розлучилися.

Кривоногов одружився вдруге, прийнявши прізвище дружини, і спробував забути про свою секту.

Марія вийшла на волю через рік і продовжила розвивати «Біле братство». Ви здивуєтеся, але воно досі існує.

Нагадаємо, раніше у Харкові домушника розчавило холодильником, який він хотів вкрасти.

Як повідомляє портал "Знай.uа" у київському парку знайшли вбиту дівчину, копи губляться в здогадах - " Допоможіть дізнатися!"

Також "Знай.uа" писав, що на Буковині знайшли тіла безвісти зниклих чоловіків-копи підозрюють найстрашніше.