"Головний лікар сказав, що це моя матка задушила дитину, а гінеколог - що це в дитини така карма - у киянки Ліди Косогової народилася донька з несумісним із життя ураженням мозку.

Моторошна історія сталася у травні 2020 року, йдеться в сюжеті Громадського. Ліда обрала лікарку і пологи у престижній клініці "Лелека".

"Вона казала, що з моєю вагітністю можна навіть у космос полетіти, бо нічого її не насторожувало, все було для неї дуже добре", - згадує жінка. Та на останніх тижнях вагітності Ліда відчула проблеми із плодом: несподівано пішла кров.

На всі скарги і запитання жінки про кровотечу, погане самопочуття, про надто високу активність дитини лікарка відповідала, що все добре і додала: "З пологового будинку ще ніхто не виходив без дитини".

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Під час пологів чоловік Лідії помітив, що в дитини зникає серцебиття. Жінці зробили кесарів розтин.

"Коли я зайшла до блоку інтенсивної терапії, побачила, що лежить моя Вірочка, вона була абсолютно без рухів, як людина в комі", - згадує заплакана Ліда. Дитина народилася в стані важкого кисневого голодування.

"Вони розуміли, що якщо визнають факт смерті, то це буде їх провина", - каже киянка і додає, що протягом наступних 35 днів лікарі стимулювали роботу серця дитини, проте малеча померла.

Зараз справа на етапі досудового розслідування. "Це неналежне виконання своїх професійних обов'язків медичними працівниками, що призвело до тяжких наслідків", - каже адвокат Богдан Гжимайло.

Проте чи вдасться притягти медиків до кримінальної відповідальності - детальніше в сюжеті:

Нагадаємо, що батькові в пологовому будинку підсунули ляльок замість померлих малюків: "Мої діти живі?"

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінка впала в кому і народила дитину: як щаслива мама вперше побачила дочку

Також, "Знай.uа" писав, харків'янка народила у швидкій дорогою до лікарні: медики-красені