Війна на Донбасі, окрім цілком очевидних наслідків, має й ті, про які не кожен здогадується – вона руйнує сім’ї українських захисників. Про це розповіли у «ВВС Україна».

За словами ветерана АТО Олександра Матяша, понад половина його знайомих військовослужбовців – розлучилися. Він вважає, що справа не в самій службі, а в загостренні проблем, які були у пари до цього.

«Я думаю, що справжня причина не у війні. Більшість проблем були і до того, просто війна все розставляє по місцях", - впевнений чоловік. Він пішов від дружини, повернувшись з фронту – зрозумів, що вони абсолютно різні люди.

Генштаб озвучує кількість розлучень у 40%, пов'язуючи це з психологічним станом військовослужбовців. Побутові проблеми накладаються на отримані психологічні травми, і шлюб дає тріщину.

Фото: ВВС. Україна
Фото: ВВС. Україна

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Олександр зізнається, що полишив дружину з малою дитиною в орендованій квартирі, відправившись добровольцем на фронт. Жінці було важко сприйняти вибір чоловіка.

Після повернення вояк зрозумів, що вдома йому важко – навіть спати в ліжку з дружиною. Відверті розмови не клеїлися, це був кінець шлюбу.

Дружина допомогла зібрати речі, і виставила їх за двері.

"Дякую, ти мені більше не потрібен", - сказала вона. Зараз колишня дружина дозволяє Олександру спілкуватися із їхньою дитиною.

Фото: ВВС. Україна
Фото: ВВС. Україна

Під час служби чоловік побачив, що існує потреба у зручній чоловічій білизні. Він почав шити спіднє і передавати на фронт.

«В мене було 7 тисяч доларів, які вклав у виробництво чоловічої білизни. Так ми з другом створили цей бізнес, на всі гроші нашили трусів», - розповідає чоловік. Бізнес ішов туго – лише через рік з’явився перший прибуток. Зараз його білизну замовляють в Британії, Німеччині, США, Польщі.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що стало відомо про те, що в Києві помер воїн-доброволець ЗСУ. Захисник України ніс службу в разведподразделении 72 ОМБр. Помер воїн ЗСУ Віктор Давиденко, який служив з 2014 року і пройшов війну на Донбасі.

Також Знай писав, що в Києві коронавірус забрав життя відомої патріотки, активістки і волонтера Оксани Животкової.

Нещодавно Знай передавав, що на Прикарпатті попрощаються із загиблим ветераном АТО.