Киянки розповіли про те, що змусило їх народжувати вдома. Про це йдеться у матеріалі «Громадського».

Як відомо, в січні цього року у Рівному розгорівся скандал через жінку, яка померла, народжуючи вдома за допомогою так званої «духовної доули». Причиною її смерті стала кровотеча, яку не змогли зупинити навіть в лікарні.

Кількість пологів удома в Україні збільшилася через епідемію коронавірусу. Одні жінки не хочуть ризикувати заразитися ковідом, народжуючи в лікарні, а інші просто не встигають доїхати до пологового.

На думку акушера Романа Ворони, цьому сприяє ще заборона на партнерські пологи та поширення блогерів, які розповідають про «позитивний досвід» народження дітей вдома.

Українські закони не забороняють домашні пологи, проте й повноцінної лікарської допомоги в такому випадку жінки можуть не отримати.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Видання розповідає історію киянки Анастасії Кіртадзе, яка обох своїх дітей народжувала вдома. Вагітність перебігала без ускладнень, тому видимих причин для госпіталізації не бачила.

Її лякали оповіді про пологи в лікарнях, які тривали по дві доби, про «видавлених» дітей, про кровотечу. Домашні пологи здавалися гарною альтернативою.

Першу дитину вона народжувала 18 годин – дитина лежала неправильно, і присутність професійної акушерки не допомагала.

Анастасія Кіртадзе, фото: Громадське

Другу дитину Настя планувала народжувати в лікарні, проте через карантин туди не пустили б чоловіка. Другі пологи пройшли легше, і тривали лише 4 години.

На відміну від Анастасії, Ольга Руда збиралася до пологового, проте просто не встигла туди потрапити – народила другу дитину вдома до приїзду швидкої. На щастя, все пройшло добре, і дитина, і матір вижили.

Ольга Руда, фото: Громадське

Нагадаємо, що Батькові в пологовому будинку підсунули ляльок замість померлих малюків: "Мої діти живі?"

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінка впала в кому і народила дитину: як щаслива мама вперше побачила дочку

Також, "Знай.uа" писав, харків'янка народила у швидкій дорогою до лікарні: медики-красені

.