У Кабінеті Міністрів планують внести зміни у ПДР для певних категорії водіїв. Наприклад, чиновники хочуть заборонити літнім людям виїжджати на швидкісні траси, а водіям з проблемами зору керувати у темній порі доби. Подробиці у сюжеті програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Переглянути відео можна за посиланням.

Про зміни в правах водіїв першими заговорили в МВС. Вже зареєстрований новий законопроект. Чиновники пропонують збільшити термін між теоретичним та практичним іспитом на отримання водійського посвідчення – з 3 місяців до 3 років.

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Інші зміни стосуються особливостей стану здоров’я керманичів. Якщо у автомобіліста є проблеми зі слухом або із зором, у посвідченні мають писати інформацію про використання окулярів, контактних лінз, пов’язки на оці чи слухового апарату.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Окремі коди у документі вказуватимуть на обмеження для певної категорії водіїв. Вони зможуть керувати авто виключно вдень та в певному радіусі від будинку. Також їм дозволять їздити за кермом тільки без пасажирів, з обмеженою швидкістю та без причепу. А ще заборонять виїжджати на автомагістралі та керувати машиною без алкозамка.

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Нововведення взяті з Директиви ЄС, проте згідно з українським законодавством вони обмежують права та свободи людей.

«Просто копіювати те, що працює в Європейському союзі, і переносити до нашої країни неправильно. Це потрібно робити дуже пильно, тому що у нас відрізняється традиції, історія, менталітет. Треба враховувати ці фактори, і тільки після цього вносити ті чи інші зміни», – зазначає автоюрист.

Найближчим часом проект розглянуть на засіданні Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, раніше Тернопільські копи врятували життя стікаючому кров'ю чоловікові: "не знав, де він"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Києві герої в погонах виручили напівживого від страху чоловіка: "дружина народжує!"

Також «Знай.иа " писав, що На Львівщині супермени у погонах врятували життя хворому ковидом: не могли інакше