У Києві, як і по всій Україні, незабаром відчутно подорожчають автомобільні масла і мастила. Про це розповіли в ресурсі Enkorr, посилаючись на дані Міжнародного цінового агентства Argus, передає "ТСН".

Старт подорожчання базових масел відзначили ще в листопаді минулого року, і цей процес триває. Причина зльоту цін-зменшення поставок подібних товарів на вітчизняний ринок.

Обсяги нафтопереробки в Росії опустилися до 10-річного мінімуму на тлі скорочення попиту через епідемію коронавірусу. Такий же процес торкнувся заводів Євросоюзу і Сполучених Штатів Америки.

Першим "тривожним дзвіночком" на початку літа минулого року стало скорочення споживання бензину, дизпалива і гасу через пандемію COVID-19. Багато країн скоротили переробку нафтопродуктів, а це, в свою чергу, позначилося на обсягах виробництва базових масел.

Передбачається, що для українських виробників подорожчання складе не менше 50%.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, українці віддали мільярди зі своїх кишень до бюджету, податкова показала цифри.

Як повідомляв портал Знай.ua, В Україні до кінця року зростуть ціни на продукти: що подорожчає найбільше

Також Знай.ua писав, На Київщині грандіозно подорожчають маршрутки, 15 гривень за добиті тарантайки: "ви з глузду з'їхали?".

Для українських курців з'явилися і хороші, і погані новини. Тим, хто зважився в новому році кидати палити - буде приємно дізнатися, що пачка сигарет в 2021 році подорожчає майже на 12 гривень. Звичайно, для тих, хто продовжить курити - новина не з найяскравіших.