Стало відомо про те, що в Києві ціна на проїзд може зрости до 15 гривень. Відбудеться це найімовірніше в найближчі кілька місяців.

Таким чином, повідомляється, що підвищення цін може відбутися відразу після завершення локдауну, а саме 24 січня. Про це заявив голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Моїсеєнко.

Буде вона від 10 до 15 гривень, залежно від довжини і складності самого маршруту. Моїсеєнко каже, що на перевізників дуже сильно вплинув ще перший локдаун, коли транспорт кілька місяців стояв без роботи.

Маршрутка, фото: скріншот з відео
Маршрутка, фото: скріншот з відео

Через те, що в Києві постійно зменшується пасажиропотік, маршрутники на межі виживання. Станом на сьогоднішній день в Києві працює 18 приватних перевізників приблизно на 150 маршрутах.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ціни можуть бути від 10 до 15 гривень, але, вони прекрасно розуміють, що у пасажирів теж з грошима не все стабільно, тому подорожчання постійно відкладають.

Голова пояснив, що приватний перевізник за тиждень до підвищення цін зобов'язаний довести до відома мерію і попередити пасажирів: вказати дату, з якої починає діяти новий тариф.

З січня по жовтень поточного року маршрутками скористалися 2,1 млрд осіб, або ж всього 60 відсотків від періоду минулого року.

Нагадавши, українці віддали мільярди зі своїх кишень до бюджету, податкова показала цифри.

Як повідомляв Знай, Разумков готує термінове засідання для голів фракцій, озвучені питання для обговорення.

Також Знай писав, що "подовжені канікули" замість локдауна, чого очікувати українцям у січні.