В одній зі столичних шкіл батьки хочуть поміняти директора через те, що там "процвітає система відкатів".
Пост про це був розміщений у групі "Батьки SOS"у Фейсбуці.
Як розповіла одна з мам, їх постійно просять здавати гроші на ремонти, різноманітні послуги надають тільки ті фірми, які пропонує адміністрація школи.
"Виникло в мене питання: чи можуть батьки вплинути на те, аби змінити керівництво школи, а саме директора. Поясню. В школі наполегливо просять здавати фонди. Розповідають, що держава взагалі нічого на школу не виділяє і ремонти в класах змушують робити коштами батьків, а ремонт має проводитися тільки зав.хозом школи.
В школі процвітає система відкатів. На екскурсію необхідно їхати через фірму, яку пропонує шкільна адміністрація. Фотографування дітей на загальні фото, альбоми та ін. так само вдбувається тільки запропонованим адміністрацією фотографом, не зважаючи на незадовільну якість його робіт.
Багато років школі надавала послуги охоронна фірма, за послуги якої платили батьки. Та не зважаючи на наявніть охорони, школу кілька разів грабували, що замовчувалось директоркою", - розповідає Світлана Малюга.
Також в шкільній їдальні процвітає свавілля і антисанітарія.
"У шкільній їдальні процвітає свавілля та антисанітарія. Перепічка дітям дається руками без рукавичок. Тими самими руками спочатку у дітей беруться гроші. Кухарі дозволяють собі виносити з кухні великі сумки з продуктами, які були виділені для приготування страв для дітей. Два роки тому у приміщенні кухні було зроблено капітальний ремонт, але кухарі знову розвели антисанітарію. І це тільки мала частина, того, що відбуваеться в цьому навчальному закладі. І в мене виникає питання: як ми, батьки, можемо це змінити? Про те, що риба гниє з голови - відомо всім",- йдеться в повідомленні.

"Писати в міську або селищну раду, якщо вони не реагують то у прокуратуру. Також перед тим як писати, порекомендую звернутися до грамотного юриста за консультацією, щоб той допоміг вам коректно скласти звернення. Також балів додасть те, що воно буде колективне, ще можна залучити журналістів" ,- радили в коментарях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Вчительку та вдову героя АТО зацькували через українську мову: "примушує дітей..."

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українських батьків обурили нові шкільні завдання: "досить бути зомбі"

Також «Знай.иа " писав, що У школах запропонували найняти "секс-педагогів": щоб не завагітніли в 16 років