Попри складні погодні умови лютого 2021 року, у Києві триває будівництво двох станцій метро на Виноградар – "Мостицька" та "Проспект Правди".

Про хід робіт ASPI news розповів директор з управління проєктами ПАТ "Київметробуд" Юрій Батлук.

На якому етапі наразі знаходиться процес прокладання нового тунелю з майбутньої станції "Мостицька"до станції "Сирець"?

Попри сніг та дуже низьку температуру, проходка знаходиться на відмітці 650 метрів від майбутньої станції "Мостицька". Це вже понад 50% тунелю, котрий будується у напрямку станції "Сирець". На інших ділянках також без зупинки тривають технічні роботи, які ми можемо виконувати за умов низьких температур. А саме – повномасштабне перекладання інженерних мереж частини житлового масиву Виноградар, зокрема, ливних колекторів, каналізації, магістральних водогонів діаметром 600 міліметрів, магістральних газогонів діаметром 500 міліметрів, котрі вже потребують заміни внаслідок їхнього потрапляння в межі ділянки забудови метрополітену. Це насамперед дозволить збудувати наш комплекс з двох станцій метро "Мостицька" й "Проспект Правди" та додасть суттєвої потужності для мереж Виноградарю.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Чи повністю розв’язані торішні проблеми, коли через передвиборчі мерські перегони у столиці, послуговуючись брудними технологіями, опоненти заважали працювати ПАТ "Київметробуд"? Як вам допомогла міська влада розв’язати ці питання?

Дійсно, деякі політичні сили навмисно сприяли блокуванню банківських рахунків нашого підприємства, що призводило до тимчасової зупинки роботи. Втім, ми не сповільнювали темпів та будували все, що могли спорудити на той момент. Хоча ми й не могли своєчасно закуповувати потрібні сировину та матеріали.

Наразі, за допомогою мера Києва Віталія Кличка та начальника КП "Київський метрополітен" Віктора Брагінського, які щоденно контролюють хід будівництва, ми вже наздогнали графік робіт.

Крім того, міська влада нам дуже допомогла розв'язанню питань, котрі ми самотужки не можемо вирішити. Наприклад, вже знесено понад 50% незаконних будівель, котрі заважали зведенню нових станцій метро (гаражі, кіоски тощо). А до кінця лютого пляму забудови метро буде повністю звільнено від сторонніх споруд. Це надасть нам можливість вчасно виконати весь комплекс робіт по зведенню станції "Мостицька".

Як ви оцінюєте загальні темпи будівництва двох станцій метро?

Ми робимо все можливе, щоб до Нового року-2022 дві станції метро – "Мостицька" та "Проспект Правди" – були введені в експлуатацію, як обіцяв киянам мер Віталій Кличко. Попри низку проблем, темпи будівництва не сповільнюються, ми точно та сумлінно дотримуємося термінів виконання робіт за проєктом.