В Україні рятують життя 12-річного хлопчика, у якого діагностували рак. Про це розповіли у сюжеті телеканалу «1+1».

Як зазначається, 12-річний Арді Рокуш почув страшний діагноз у той же час, коли весь світ узявся боротися проти пандемії коронавірусу - навесні 2020 року. Лікарі повідомили, що в дитини - гострий лімфобластний лейкоз.

За словами мами хлопчика, перший етап хіміотерапії дався йому дуже важко. Арді двічі потрапляв до реанімації, мав важкі ускладнення на нирки та серце.

Чотири місяці дитина провела у лікарні, після чого в серпні його разом із мамою на два тижні відпустили додому.

Маленький перепочинок дав трохи сил розпочати другий етап лікування, який відзначився проблеми з печінкою.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Арді мужньо бореться із хворобою, однак його мама зіткнулася з іншою бідою – всі заощадження родини пішли на лікування, і на продовження терапії майже нічого не залишилось.

Сума – 200 тисяч гривень, і це майже космічні гроші для мами хлопчика. Вона благає про допомогу усіх небайдужих українців.

«Мені дуже важко звертатися ось так, до сторонніх людей. Але я дуже люблю свого синочка і хочу його врятувати», - зізнається вона.

Скрін, ТСН

Нагадавши, 12-річна українка мужньо бореться з агресивним раком, батьки благають про допомогу: "Врятуйте нашу Ксюшеньку"

Як повідомляв портал "Знай.uа", юний хмельничанин бореться з раком чотири роки, справжній воїн: "Хочу жити, допоможіть!"

Також, "Знай.uа" писав, маленький українець сліпне в пелюшках, батьки благають про допомогу: "Іванко хоче бачити!"