Стало відомо про те, що українцям з квітня будуть оплачувати хіміотерапію. Такі плани озвучив глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов.

Таким чином, повідомляється, що починаючи з першого квітня 2021 року в Україні стартує нова програма медичних гарантій, і туди додадуть пакет допомоги для онкохворих, як дітей, так і дорослих. Найцікавіше, що робити це будуть абсолютно безкоштовно.

Туди входитиме хіміотерапія, супровід пацієнтів з онкозахворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах. Також, променева терапія і супровід пацієнтів, і лікування і супровід пацієнтів з гематологічними і онкогематологічними захворюваннями.

Про це Максим Степанов заявив під час чергового брифінгу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що також він розповів про те, чи планується ще один жорсткий локдаун в Україні. У МОЗ заявили, що будуть дивитися по самій обстановці.

Якщо вдасться дотягнути до квітня-травня без введення жорстких обмежень, то вже буде відмінно.

При цьому в Україні ситуація з коронавірусною інфекцією зараз стала набагато кращою, це завдяки локдауну, який був введений в країні з 8 по 24 січня.

Нагадаємо, що в Києві медики дивом врятували дворічного малюка: "Мама не дозволила в лікарню"

Як повідомляв портал "Знай.ua" , у Харкові медики запустили серце чоловіка посеред вулиці: "впав з велосипеда"

Також, "Знай.ua " писав, що закарпатські лікарі зробили неймовірне для жінки з епілепсією-народилася заново