Стало відомо про те, що професор Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко публічно розкритикувала новий закон про мову і поскаржилася на цькування. Їй дали офіційну відповідь.

Таким чином, повідомляється, що на сайті самого університету опублікували звернення голови первинної профспілкової організації співробітників університету.

Її висловлювання зустріли негативно як керівництво навчального закладу, так і самі студенти.

Використання української мови в освітньому процесі і діловодстві є традицією і переконанням членів колективу університету, який відстоює позиції виконання всіх норм і вимог, які прописані в Конституції і законодавстві України.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Частина студентів негативно налаштовані проти викладачки, яка нешанобливо ставиться до української мови, і не хочуть з нею співпрацювати надалі.

Незважаючи на те, що питання дуже гостре, завдає імідж навчальному закладу, Університет діятиме відповідно до законодавства.

Це питання найближчим часом обговорюватимуть на засіданні Вченої ради університету.

Нагадаємо, що викладачка поскаржилася на" цькування "через українську мову:»відчуваю себе Російською". Євгенія Більченко назвала Україну тоталітарною державою. Скандальне відео опублікували "News_Kiev" в соціальній мережі Instagram.

Як повідомляв портал Знай.ua , у Києві, у Святошинському дитячому будинку-інтернаті персонал жорстоко знущався вихованців з аутизмом.

Також портал Знай.ua писав, що знаменитий київський бар " Хвильовий "опинився в епіцентрі мовного скандалу:"по-українськи незручно".