У столиці нова хвиля автокрадіжок, цього разу злодії полюють на каталізатори. Подробиці у сюжеті програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Переглянути відео можна за посиланням.

В Україні зросла кількість крадіжок каталізаторів. Це фільтр, який очищує вихлопні гази. Крадіїв він цікавить, бо містить дорогоцінні метали. Злочинці зрізають каталізатор за кілька хвилин за допомогою болгарки, яка працює від акумуляторів.

Викрадені деталі крадії продають в Інтернеті. Журналісти «Джедаїв» знайшли сотні таких оголошень, придбати вживаний каталізатор можна за 400 доларів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

За словами експертів, врятуватись від дій зловмисників складно. Єдине, що можуть зробити водії, аби вберегти своє авто – встановити якісну сигналізацію, яка реагує на кути.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Випадки крадіжок каталізаторів зросли по всьому світу. Минулого літа у США поліцейські викрили цілий склад з двох тисяч деталей вартістю у 300 тисяч доларів. У Німеччині за три роки кількість таких інцидентів зросла майже вп’ятеро.

Нагадаємо, що у Києві оголосили план-Перехоплення через викрадення людини.

Як повідомляв портал Знай.uа, київські автокрадії вийшли на"новий рівень".

Також Знай.uа писав, що український ведучий позбувся авто посеред білого дня, довелося платити "викуп".