У Чорнобильській зоні відчуження правоохоронці помітили 14 незаконних "туристів" за перші 5 днів з Нового року.

Детальніше про це розповідає прес-служба ГУНП в Київській області.

Повідомляється, що в період з 1 по 5 січня 2021 року, правоохоронці Чорнобильської хони виявили 14 осіб, які незаконно проникли на заборонену територію, уникаючи контрольно-пропускних пунктів.

Днями, в ході патрулювання зони ЧАЕС, біля відселеного міста Прип'ять, поліцейські виявили п'ятьох екстремалів, які незаконно потрапили на заборонену територію. Ними виявилися 23-річний і 36-річний жителі Вінницької області, 29-річний житель Києва, 20-річний житель Житомирської області, а також 20-річний одесит.

Затримання / фото: ГУНП
Затримання / фото: ГУНП

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також правоохоронці виявили ще 9 туристів-екстремалів жителів Києва. Їх помітили неподалік сіл Поліське, Мартиновичі, біля КПП"Чорнобиль-2". Найстаршому з них – 32 роки, наймолодшому-20.

По відношенню до всіх порушників правоохоронці склали адміністративні протоколи згідно статті 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, які зазнали радіаційного забруднення) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Затримання / фото: ГУНП
Затримання / фото: ГУНП

Нагадаємо, що Чорнобиль на Різдво подарував українцям весняну аномалію, від цих кадрів завмирає серце.

Як повідомляв портал Знай.иа, сталкери-рецидивісти намагалися винести з Чорнобильської зони роги.

Також Знай.иа писав, що перша черга ядерного могильника в Чорнобильській зоні вже добудована.