У Києві звичайний побутовий електроприлад став причиною пожежі. Про це повідомили у спільноті «Київ оперативний» в соціальній мережі Facebook.

Як зазначається, пожежу в багатоповерхівці, розташованій на Позняках, спричинив звичайний побутовий подовжувач.

Лише дивом минулося без постраждалих. Лише власник квартири та його сусіди пережили стрес через надзвичайну ситуацію.

«Закопчені стіни, знищені речі, зіпсований настрій сусідів – усе це результат легковажного відношення до електроприладів. Спитайте себе: як часто ви користуєтеся подовжувачами? Скільки приладів вмикаєте одночасно? Чи залишаєте його увімкненим без нагляду?», запитують автори повідомлення.

Вони нагадали, що подовжувач – це не повноцінна розетка, навіть якщо він цілком справний та якісний.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Уважніше ставтеся до ввімкненої гірлянди на ялинці, або до обігрівача, який забули у розетці подовжувача», - наголосили у спільноті.

«Бачив таке, праска, чайник, мікрохвильова і ще трійник для зарядки мобільного, годинник і нормально», «Ця єрєсь півроку шкварчала перед тим як квартиру підпалити. «Авось» не спрацювало», - пишуть у коментарях.

Фото: «Київ оперативний»
Фото: «Київ оперативний»

«Головне - обігрівачі через подовжувачі не підключайте, там найбільше навантаження. Ну і раптом бодай буде натяк на щось горіле, прощайтесь з цим подовжувачем», «Я у себе присік ще на ранній стадії. Не знаю як, але дивом просто побачив міні-міні іскорки в місці, де провід кріпиться до вилки. Викинув», - додають коментатори.

«Купив подовжувач чорний українського виробництва, спочатку не зрозумів чому, коли в нього щось підключаєш - вибиває відразу світло в хаті, виявилося, що заземлення там ледве посеред тримається», - додає дехто.

Нагадаємо, раніше Київську Троєщину розбудив потужний вибух, бісяться заради грошей

Як повідомляє портал «Знай.uа» Масштабна пожежа на ринку піротехніки осінила спалахами небо: вогонь гасили майже 200 рятувальників

Також Знай.ua писав, що У Харкові під час похорону Кернеса "жартівники" запустили салют: "радіють?"