У мережі розповіли про те, як і коли українська столиця обзавелася каштанами. Історія дерева, яке стало символом міста.

Таким чином, повідомляється, що як відомо - каштани довгий час були квітучим символом Києва. Вважається, що перші каштани з'явилися в столиці завдяки ченцям Києво-Печерської Лаври, які займаються садівництвом.

Там розташовуються каштани, яким понад 300 років. Їх посадили ще в XVIII столітті.

Історик Максим Берлінський писав про каштани, які висаджені на Подолі. Він припускав, що завезли його з Угорщини, так як плоди неїстівні, що відрізняло сорт від західноєвропейського.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як і коли в Києві з'явилися каштани, Фото: IGoToWorld
Як і коли в Києві з'явилися каштани, Фото: IGoToWorld

Перша Каштанова алея з'явилася в 1860 році, приблизно. Вона розташовується в ботанічному саду університету. Висаджені дерева кругом.

Після того, як дерева стали неоьтемлімой частиною столиці, влада прийняла рішення ще сильніше озеленити місто. Сталося це приблизно в 1895 році.

Саме в другій половині XX століття каштани стали визнаним символом Києва. У 1940-ті, значна їх частина була знищена разом з архітектурою. Однак, вже в 1950-70-і роки дерева почали висаджувати знову.

У наш час вони все ще є символом, але, стало їх значно менше.

І ось, зовсім недавно навіть розгорівся скандал. На Хрещатику каштани замінили на декоративні туї, але, пов'язано це з тим, як розповів мер міста, що розширюється головна вулиця, І як тільки роботи завершать, все повернеться на свої кола.

Нагадаємо, раніше Киян зачарувала неймовірна аномалія, жовтень чудить: "Точно зацвіли!"

Як повідомляє портал Знай У Запоріжжі квіти зійшли з розуму-цвітуть як навесні, наплювавши на жовтень

Також Знай писав, що Під Запоріжжям зафіксували природну аномалію: ніхто не очікував такого від осені