Стало відомо про те, що Київрада планує розглянути цільову програму, яка повинна ввести європейські стандарти поводження з тваринами.

Таким чином, повідомляється, що постійна комісія Київської ради з питань підприємництва та промисловості підтримала проект рішення «стосовно затвердження Київської міської програми контролю з утримання домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними способами 2020-2022».

У програмі передбачено зведення нового центру із захисту тварин, і більше того, перший етап робіт вже було розпочато. У цьому закладі буде і ветеринарна клініка з найсучаснішим обладнанням, і притулок для кішок і собак.

Собака / фото: Pixabay
Собака / фото: Pixabay

Також, згідно з програмою, було передбачено будівництво першого муніципального кладовища для домашніх тварин. Це дуже добре, так як це впливає на встановлені санітарно-епідеміологічні вимоги в місті.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У програмі передбачені і спеціальні заходи, і реклама, які повинні зменшити кількість випадків шкуродерства в кілька разів. Вартість цього проекту становить 185,7 мільйонів, при цьому, з бюджету столиці піде 183,7 мільйона.

Нагадавши, Знай повідомляв, що тернопільські школярі передали притулку та ветеринарній клініці подарунки. Діти зібрали крупи, корми для тварин, медикаменти та багато іншого, щоб ветеринари змогли допомогти бездомним тваринам.

Також Знай писав, що кішка Моніка пережила зраду перших господарів і опинилася в притулку через хворобу. Однак її взяли небайдужі люди і виходили. Тепер тварина вибрала собі лідера і пильно стежить за ним поки він працює за комп'ютером.

Нещодавно Знай передавав, що у Чернівцях зоозахисники та волонтери рятують собаку, яка пересувається на " інвалідному візку". Що сталося з твариною достеменно невідомо, але волонтери кажуть, що їй необхідна діагностика та реабілітація.