У Києві вчора, 15 грудня, мітингували підприємці. Вони вийшли на протести проти анонсованих владою нових карантинних обмежень. Їхній мітинг розганяли силовики. Про наслідки силового розгону розповіли у виданні «Цензор. Нет».

На думку протестуючих, новорічний локдаун стане «останнім цвяхом у кришку труни» їхнього бізнесу. Це неабияк збурило українців, які вийшли на протести під гаслом «#SaveФОП» на Майдан і спробували встановити там кілька наметів. Крім того, люди перекрили вулиці Грушевського, Садову та Інститутську.

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Однак їм завадили силовики, які почали розганяти натовп. У соцмережах учасники протестів повідомляли про застосування щодо них грубої сили.

Разом із тим, у ГУНП Київської області стверджують, що під час сутички з протестувальниками постраждали близько чотирьох десятків правоохоронців, а один із них отримав сильний удар по голові, внаслідок якого втратив свідомість. Його довелося терміново госпіталізувати.

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

За фактом завдання тілесних пошкоджень розпочали кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.

Не зважаючи на розгін та застосовану силу, деяким учасникам акції все ж вдалося залишитися ночувати на Майдані.

Нагадаємо, раніше У Києві під Радою мітингують ФОПи, розлючені українці накинулися на копів- " втомилися терпіти!"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Кияни звинуватили Пальчевського в афері з виборами: "Поверни гроші!"

Також «Знай.uа " писав, що У центрі Києва мітингувальники влаштували "похорон корупції" Чернишова і чиновників Дабі