У мережі з'явилися старі фотографії української столиці. Як виглядала Софійська площа близько 50 років тому.

Таким чином, повідомляється, що в мережі з'явилися фотографії, які були зроблені приблизно в 1980 році. Опублікували їх на сторінці «старі фото Києва» в соціальній мережі Facebook.

Площа розташована в центрі столиці-між Володимирською вулицею, Володимирським проїздом, вулицею Алли Тарасової, Софійською вулицею і Рильським провулком.

Історики розповідають, що саме на місці Софійської площі, Ярослав Мудрий в 1036 році розгромив печенігів, і побудував там потім Собор Святої Софії, а площу назвав Софійською.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

На фотографії можна побачити старі автомобілі, трамвайчики, а також автобуси, які вже давним-давно були замінені на більш сучасні.

Зроблена фотографія на плівку.

Раніше повідомлялося, що в центрі Хмельницького запалили новорічну ялинку і відкрили Різдвяний ярмарок. Відвідати урочисте відкриття міг кожен бажаючий городянин, проте цього року міська влада була змушена відмовитися від бурхливих святкувань.

Нагадаємо, в Ужгороді на Театральній площі встановили новорічну ялинку. Пухнаста красуня росла біля приватного будинку на вулиці Іллі Бродлаковича.

Як повідомляв портал Знай в парку імені Горького з'явився новий арт-об'єкт. Повідомляється, що нова інсталяція "Танці на льоду" розмістилася на озері в парку імені Горького.