У День святого Миколая, 19 грудня, вже за традицією на Софійській площі в Києві запалили головну ялинку країни. В цьому році висота новорічного дерева досягає 30 метрів. Ялинку урочисто засвітили о 7 вечора, також був яскравий і тривалий феєрверк.

У мережі з'явилися перші кадри з Софійської площі, на яких видно зелену красуню в різнокольорових гірляндах.

Головна ялинка країни, фото: ТСН
Головна ялинка країни, фото: ТСН

Всього на ялинці 750 іграшок і три кілометри гірлянд теплих кольорів: червоний, золотий і білий. Новорічне дерево збірне, а його конструкція складається з сосни та ялинки, що вирощені в лісах Житомирської області.

Головна ялинка країни, фото: ТСН
Головна ялинка країни, фото: ТСН

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Головна ялинка країни, фото: ТСН
Головна ялинка країни, фото: ТСН

На площі побудували чотири казкові королівства і круті фотозони. Ще для киян та гостей міста підготували концерти популярних виконавців, народні гуляння та різні розваги, фуд-корти, ярмарки.

Нагадаємо, що в цьому році очікувані вихідні на грудень 2019 року і січень 2020 року безсумнівно приємно потішать українців. Оскільки святкових днів стало більше, за рахунок того, що тепер до вихідних додалося католицьке Різдво, яке офіційно вважається неробочим днем.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий Рік і Різдво "Укрзалізниця" призначила 33 додаткових поїзда на напрями, які традиційно є найбільш популярними в цей час.

Також портал Знай.uа писав, щоб кияни змогли насолодитися новорічною ніччю і погуляти по місту в світлі вогнів графік роботи метро і наземного транспорту подовжать на три години.