Стало відомо про те, що в Україні згадують подвиг ліквідаторів наслідки аварії на Чорнобильській атомній станції. Роблять це щороку, 14 грудня.

Таким чином, повідомляється, що вони врятували не тільки українську землю, але і все людство від поширення смертельної небезпеки некерованої ядерної стихії.

Саме в цей день, в 1986 році завершилося будівництво захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Дії ліквідатором були і є прикладом мужності і героїзму. Вони працювали в епіцентрі радіаційного забруднення.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
"Хочемо подякувати ліквідаторам, які продовжують працювати в Державній службі України з надзвичайних ситуацій. Виявлені вами кращі людські та професійні якості, багаторічна і бездоганна служба і праця є зразком відданості обраній справі для нових поколінь рятувальників.
Бажаю всім учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС міцного здоров'я, сімейного благополуччя, щастя, мирного неба і добра" - написали на сторінці ДСНС у соціальній мережі Facebook.
Незважаючи на те, що офіційно День ліквідаторів був введений тільки в 2006 році, відзначається він в Україні з 1986 року, коли учасники ліквідації аварії на АЕС зібралися разом, щоб відзначити свою першу перемогу.

Раніше портал Знай писав про те, що над Закарпаттям помітили живий ключ, Птахи зворушливо попрощалися з людьми: "До весни" Перелітні птахи з наближенням холодів поспішають у вир.

Також портал Знай писав, що Чорнобиль наповнили "радіоактивні" Метелики: "розміром з птицю" У Чорнобилі помітили рідкісних метеликів.

Також портал Знай писав, що на Закарпатті ведмедів готують до зимової сплячки-клопоту більше, ніж з дітьми.