На верхівці головної ялинки країни на Софійській площі більше немає скандального капелюха. Його зняли на вимогу обурених українців і представників церкви, які угледіли в цьому прояв поклоніння відьомству.

Про те, що ялинка більше не в капелюсі, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав відомий український релігієзнавець Олександр Саган.

"Зняли", - лаконічно зазначив він у своєму повідомленні.

Скрін, Facebook Олександр Саган
Скрін, Facebook Олександр Саган

Скрін, Facebook Олександр Саган
Скрін, Facebook Олександр Саган

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Там гриби мухомори залишилися. Капелюх можна зняти", "Зірвали Шабаш! Ми тут якраз організовуватися почали", - жартують у відповідь кияни.

"Коли це таке було, що верхівку ялинки прикрашали капелюхом. Треба зберігати свої національні та християнські традиції", - вважають прихильники традиційної Віфліємської зірки на верхівці святкового дерева.

"Одним заплатили, щоб поставили цей клоунський капелюх, а іншим, щоб зняли, і ще кажуть, що в Україні - безробіття? Ще б клоуна разом з капелюхом зняли", - додають в коментарях до повідомлення городяни.

Раніше повідомлялося, що в центрі Хмельницького запалили новорічну ялинку і відкрили Різдвяний ярмарок. Відвідати урочисте відкриття міг кожен бажаючий городянин, проте цього року міська влада була змушена відмовитися від бурхливих святкувань.

Нагадаємо, в Ужгороді на Театральній площі встановили новорічну ялинку. Пухнаста красуня росла біля приватного будинку на вулиці Іллі Бродлаковича.

Як повідомляв портал Знай.uа в У парку імені Горького з'явився новий арт-об'єкт. Повідомляється, що нова інсталяція "Танці на льоду" розмістилася на озері в парку імені Горького.