Відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook про проблеми з каштанами в столиці.

Таким чином, вона пише, що вже кілька днів намагається знайти в Інтернеті причину того, чому Київські каштани хворіють. Влітку, листя починає іржавіти, і стає дуже сумно від такої напасті.

Вперше цю хворобу зафіксували відносно недавно, всього в 1985 Голду, І сталося це в Македонії. Через деякий час, підступними шляхами вона поширилася по всій Європі.

Кривдник, який руйнує наші каштани, називається - мінуюча міль Каштанова. На латині, як пише Наталка Діденко, звучить набагато красивіше-Cameraria ohridella.

У Калуші цвітуть каштани, фото: Вікна
У Калуші цвітуть каштани, фото: Вікна

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Що значить моль - зрозуміло було відразу, однак, чому мінуюча-залишалося загадкою.

Як виявилося, підла міль робить спочатку спеціальні підкопи, проникає в рослину, а потім вже звідти починає руйнувати листя улюбленого дерева киян.

Для того, щоб вилікувати від цього, потрібно обробляти кожне дерево, а це затратно. Також, є варіант ретельно восени прибрати опале листя, але це спрацює лише за умови, що на відстані 50 метрів не буде заражених дерев

Також, Наталка Діденко почала шукати інформацію про те, як каштани з'явилися в нашій столиці.

Найімовірніше, все почав Миколі I. Саме він розпорядився викопати дерева з Бібіковського бульвару, і посадити пірамідальні тополі. Чимось вони йому не сподобалися.

Кияни розібрали тоді каштани, і посадили у дворах і садах, тому, незважаючи на всі старання царя, вони стали символом Києва.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Киян зачарувала неймовірна аномалія, жовтень чудить: "Точно зацвіли!"

Як повідомляє портал Знай У Запоріжжі квіти зійшли з розуму-цвітуть як навесні, наплювавши на жовтень

Також Знай писав, що Під Запоріжжям зафіксували природну аномалію: ніхто не очікував такого від осені