У Києві відкриють для відвідувачів Андріївську церкву, яка кілька років перебувала на реставрації.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає прес-служба Міністерства культури та інформаційної політики України.

Повідомляється, що в суботу, 12 грудня, Андріївська церква відкриється для відвідувачів вперше за п'ять років. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вже побував у храмі, щоб ознайомитися з ходом реставраційних робіт. Він заявив, що відкриття пройде в онлайн-режимі, а ось першу службу можна буде відвідати вже в неділю, 13 Грудня.

Андріївська церква / фото: МКІП
Андріївська церква / фото: МКІП

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"повністю відреставрована вся живопис, ікони та іконостас, почищена ліпнина і відшліфована підлога. Замінено інженерні мережі, проведено нові системи освітлення, опалення, подачі повітря, вікна. ДО РЕЧІ, автентичний колір стін 18 століття завдяки комп'ютерному аналізу допомогли знайти німецькі технологи. А перед затвердженням фінального кольору і забарвленням було зроблено 36 тестових фарб", - зазначив міністр.

Олександр Ткаченко розповів, що однією з цілей реставрації також було розкрити початкове рішення і бачення архітектора Франческа Бартоломео Растреллі, 320-та річниця з народження якого відзначається в цьому році.

Андріївська церква / фото: МКІП
Андріївська церква / фото: МКІП

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що чоловік у Києві погрожував вбити себе в церкві.

Як повідомляв портал Знай.иа, Закарпатський священик розклав Різдвяний піст 2020 по поличках.

Також Знай.иа писав, що досліджено будинок, в якому, ймовірно, провів своє дитинство Ісус Христос.