У Київській області встановили пам'ятний меморіал герою України Аміні Окуєвій, яка загинула в жовтні 2017 року.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає прес-служба МВС України.

Повідомляється, що в четвер, 3 жовтня, в Глевасі Київської області пройшло відкриття пам'ятного меморіалу на честь прес-офіцера добробата ім. Джохара Дудаєва, добровольця Аміни Окуєвої. Пам'ятник встановили на залізничному переїзді – за словами її мами, Ірини Камінської, меморіал зробили з бетону у вигляді скелі, щоб захистити його від вандалів, а встановлений він був у тому місці, звідки зловмисники стріляли в дівчину.

Мати Аміни Окуєвої / фото: МВС
Мати Аміни Окуєвої / фото: МВС

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Пам'ятник у вигляді скелі, як на Кавказі. На жаль, зараз звідти неможливо нічого привезти. Пам'ятник стоїть на місці, звідки ці покидьки стріляли в мою дочку. Я не можу сказати про свою дочку "була", вона є і завжди буде воїном. На пам'ятнику напис з Корану: "Не вважайте мертвими тих, хто загинув на шляху до Аллаха", - сказала вона.

На відкритті меморіалу був присутній заступник голови міністра МВС Антон Геращенко, а також радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. Перший заявив, що цього року вдалося затримати зловмисників, які обґрунтовано підозрюються у смерті Аміни, вони перебувають під слідством.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Україна третій рік вшановує пам'ять Аміни Окуєвої: як була вбита героїня України.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі з'явилася Нова вулиця, названа на честь Аміни Окуєвої.

Також Знай.иа писав, що мати вбитої активістки Євромайдану Аміни Окуєвої відверто розповіла про доньку.