У Чорнобильську зону відчуження незаконно завозять сміття з Львівської області.

Читайте Знай в Google News!

Про подробиці події розповідає видання GreenPost, посилаючись на власні джерела.

Повідомляється, що в п'ятницю, 27 листопада, в колишнє село Лелів, розташоване в зоні відчуження в 9 км від ЧАЕС, на полігон, завези 6 машин побутового сміття. А вже в суботу, 28 листопада, в зоні відчуження помітили ще 4 вантажівки зі сміттям на львівських номерах. Вони також вивантажували відходи на полігоні.

На даний момент невідомо, як вантажівки потрапили на територію зони, подолавши два пункти пропуску. Адже вивезення побутового сміття в зоні забруднення земель заборонено з боку законодавства.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Сміття / фото: Pixabay
Сміття / фото: Pixabay

Виданню вдалося з'ясувати, що вантажні автомобілі на львівських номерах вивантажували відходи на полігоні Лелева ще з 1 листопада поточного року. За інформацією з особистих джерел, щодня в ЧЗО заїжджає від 4 до 6 машин зі сміттям.

GreenPost відправив запит генеральному директору ДСП "Радон" з вимогою пояснити правомірність такої утилізації відходів і на підставі яких нормативних актів здійснюються подібні роботи зі сміттям на полігоні Лелева в зоні відчуження.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що з'явилася інформація, що в Чорнобилі стартували "гарячі випробування" і введення в експлуатацію нового сховища для відпрацьованого ядерного палива.

Як повідомляв портал Знай.иа, поруч з Чорнобилем зафіксовані величезні стрибки радіаційного забруднення.

Також Знай.иа писав, що у горах за Франківськом знайшли місто-привид "Івано — Франківськ-16".