Зараз Чорнобильська зона як ніколи притягує туристів не тільки з різних куточків України, а й з-за кордону. Тому Укравтодор планує відремонтувати дороги у напрямку Чорнобиля та Прип’яті, про це повідомляє програма «Джедаі» на каналі 2+2.

Так, стало відомо, що вже незабаром дороги, якими понад 30 років ніхто не користувався, відкриють для автомобілістів. Укравтодор оформлює майже 200 км закритих шляхів у своє підпорядкування, аби туристи могли безпечно пересуватися зоною відчуження.

Фото: Джедаі


Через обмежений трафік у цій зоні покриття руйнується не так швидко, до того ж ямкові ремонтні роботи проходять регулярно. Тому загальний стан доріг тут прийнятний. Але подекуди прямо на узбіччях лежать старі бетонні брили, а деякі мостові переправи зруйновані.

«В минулі роки виконувався ямковий ремонт, поки що цього вистачало. Але грошей на ремонт мостових переходів у адміністрації зони відчуження поки що не було. Сподіваємось, що наступного року ці гроші будуть закладені вже у бюджет Укравтодору», – коментує Кирило Гарник, помічник директора ДП «ЦОТІЗ».

Фото: Джедаі


Дороги у цьому напрямку обіцяють привести до ладу за два роки. Тендери на будівництво оголосять вже цього року, а наступного тут розпочнуться ремонтні роботи.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Раніше портал Знай.ua писав про руйнівний сезон 2020-2021: які тарифи на комуналку чекають українців у наступаючому році. З'явилася інформація про те, скільки ми заплатимо за воду, газ і електроенергію.

Також портал Знай.ua писав, що у Києві масштабна аварія на колекторі забрала життя комунальника. Комунальник помер у лікарні.

Також портал Знай.ua писав, що у жителів Кривого Рогу з крана тече "чай": "мучимося тижнями" У соцмережах поскаржилися на якість води.