Українським дітям пропагують методи нетрадиційної медицини в підручнику з хімії за 9 клас, посилаючись на дані сумнівної статті з сайту для пенсіонерів. Про це написала Інна Доміна на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Інформація вміщена у розділі «Цікаво знати»: йдеться про те, що розчин соди нібито треба пити як профілактику ракових захворювань та для відбілювання зубів.

При цьому автори підручника посилаються на сайт Асоціації пенсіонерів.

«Мені дійсно подобається підручник з хімії для 9 класу Савчин М.М. - доступно і структуровано поданий базовий матеріал. Але що ж нам робити з науковістю шкільних підручників? Коли вже нарешті у підручниках будуть подаватися новини сучасної науки, а не тренди нетрадиційної медицини з сайту Асоціації пенсіонерів?!», - обурюється автор допису.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Може, коли їх вичитуватиме нарешті вчитель-практик, котрий розуміє на кого орієнтований текст. Це тотальна біда підручників, так», «З такою базою потім можна не дивуватися, чому так багато "невіруючих" в covid і прихильників народної медицини», «Як прекрасно! Добре, не рекомендують вживання соди, біфошита і чайного гриба», «Це гарна наука дітям - вчитися не довіряти всьому написаному. Можна їм пояснювати, що ці лінк на сайт пенсіонерів, це майже як блимаючі банери з проплаченою рекламою на загалом хороших ресурсах», - коментують ситуацію українці.

Нагадаємо, Шевченко з Дорофєєвою і Монатік з Українкою: дивне сусідство в шкільних підручниках розлютило батьків, "Ви при своєму розумі?"

Як повідомляв портал Знай.ua, Українських школярів годують рекламою під соусом "української мови" - батьки вибухнули від обурень.

Також Знай.ua писав, Тернопільських школярів навчають за книгами з доповненою реальністю, казкові персонажі "вискакують" зі сторінок.