У Києві поліції довелося проводити штурм ресторану "Гавана", який порушив вимоги карантину вихідного дня, а також взяв у "заручники" громадських діячів.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про інцидент розповів активіст "Стоп корупції" Роман Бочкала на своїй сторінці в Facebook.

За словами Романа, активісти в суботу, 14 листопада, влаштовували рейди по столичних ресторанах, щоб перевірити правила дотримання карантину вихідного дня. Він зазначив, що практично всі заклади дотримувалися встановлених правил, крім ресторану "Гавана", розташований на березі Дніпра. Їх робота була помітна здалеку - підсвічені ліхтарі на вході і заповнена парковка. Активістам навіть вдалося замовити столик через Інтернет без будь-яких труднощів.

Коли ж "Стоп корупція" завітала до закладу, адміністрація ресторану почала поводитися нахабно. Вони не змогли пояснити свою роботу під час карантину, тому один з активістів викликав поліцію. За що незабаром отримав в обличчя від одного з "головних".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Адміністрація ресторану закрила правозахисників у приміщенні, а поліцію, яка приїхала пізніше, не впустила. Тому правоохоронцям довелося викликати підмогу і влаштовувати штурм.

Рейд / фото: Роман Бочкала
Рейд / фото: Роман Бочкала

Незабаром поліція буквально вломилася в ресторан і затримала всіх порушників карантину. Чоловік, який напав на активіста "Стоп корупції" був затриманий і дав пояснення свого вчинку.

Пост Романа Бочкали в Facebook / скріншот
Пост Романа Бочкали в Facebook / скріншот

Пост Романа Бочкали в Facebook / скріншот
Пост Романа Бочкали в Facebook / скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Українка мало не криком показала справжні джерела інфекції, маленькі кафе і магазини ні до чого.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі група представників ресторанів влаштувала застілля в центрі міста з метою критики введення в Україні карантину вихідного дня.

Також Знай.иа писав, що поліція провела рейди по закладах-порушникам карантину.