Незаконно встановлені кіоски в українській столиці кожного тижня демонтують десятками, проте вони "виростають" наче гриби після дощу.

Мало того, що МАФи псують загальний вигляд київських вулиць, а їхні власники не сплчують податків, кіоски ще й придушують малий бізнес, пише "Вечірній Київ".

Підприємиця Тамара Дмитренко нещодавно відкрила невеличку кав`ярню. На старті це обійшлося жінці у 157 тисяч гривень: оренда кіоску – 20 тисяч грн (за перший і останній місяці); вартість обладнання (кавова машина, кавомолка і т.д.) – 92 тисячі грн; реклама (банери, меню і т.п.) – 5 тисяч грн. Плюс щомісячні витрати – єдиний соціальний внесок, податки, електроенергія, заробітна плата, тощо.

Необхідний асортимент товару (кава, чай, цукор, стаканчики) також треба регулярно закуповувати - 20 тисяч грн щомісячно.

"Щоб не працювати у збиток, продаємо каву по 18 грн", - розповідає власниця.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Проте Тамара навіть приблизно не знає, коли її бізнес почне приносити прибуток, оскільки купувтати каву в неї люди не поспішають. І питання не в тому, що вона неякісна.

"Річ у тім, що поряд поставив кавову точку, перероблену зі старої машини дядя Володя (всі його так називають). Жодних оренди, податків він не платить. Тому, зрозуміло, продає каву дешево - по 9 грн. І всі клієнти – у нього. Де ж справедливість?" - бідкається жінка.

Відзначимо, що до 2024 року у Києві хочуть прибрати близько 70% МАФів.

Нагадаємо, раніше Поки Київ на карантині, у Кличка "під шумок" коронавірусу взялися за МАФи

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Києві знесли МАФ, скандал на Харківському "Барабашово" перед очима-мати, копи і масове побоїще

Також Знай.ua писав, що У Києві розгромили вхід в зоопарк, на який Кличко давно поклав око